Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać mąkę pszenną i razem wymieszać. 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, przełożyć kawałki kurczaka i razem zrumienić.
Paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Pozostałą oliwę z oliwek rozgrzać, przełożyć do niej czerwoną paprykę i zrumienić. Pod koniec dodać obrany i zmiażdżony czosnek.
Makaron z zupek chińskich połamać i przełożyć do garnka. Dodać przyprawy z paczki i zalać gorącą wodą (około ½ litra). Wymieszać i zostawić pod przykryciem na 5 minut. Następnie makaron odcedzić. Połączyć go z kurczakiem i papryką. Wszystko razem dokładnie wymieszać i ewentualnie przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na gorąco. Udekorować natką zielonej pietruszki.
Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje.
Smacznego.