Strzępiastą sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Filet z kurczaka oczyścić z błonek i kości. Wrzucić do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i ostudzić. Czerwoną paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paski. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na połowę. Szczypiorek opukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do miski przełożyć sałatę strzępiastą, mieszankę sałat, kawałki kurczaka, czerwoną paprykę, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, oliwę z oliwek i kilka kropel soku z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę włożyć na 2-3 godziny do schłodzenia.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.