Proste składniki, szybkie wykonanie, mało pracy, a dużo jedzenia - jak widać same zalety ma to danie makaronowe :)
Warto się skusić i przygotować "coś dobrego i smacznego z niczego" ;)
Gdy brak nam pomysłów lub czasu na gotowanie można skusić się na taką makaronowa pychotkę z prostymi, ale smacznymi dodatkami.
Smacznego.
Kiełbasę pokroić w kostkę i lekko zrumienić na smalcu. Cebulę obrać z łusek, opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, dodać do kiełbaski, wymieszać i chwilkę smażyć, aby cebula ładnie się zarumieniła. Następnie na patelnię przełożyć mrożony szpinak, wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez około 5 minut, aby szpinak się rozmroził. Czosnek obrać z łusek, opłukać, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Przełożyć na patelnię, razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć.
Na koniec dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku oraz sól i pieprz do smaku.
Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na patelnię. Całość razem wymieszać i podgrzewać jeszcze razem przez około 2 minutki.
Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić. Ser camembert pokroić w trójkąty (cienkie plasterki).
Gorące danie makaronowe rozłożyć na talerzach, na nim położyć kilka plasterków sera camemberta i posypać szczypiorkiem.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.