Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę żytnią i mąkę krupczatkę. Dodać cukier, cukier waniliowy, masło, żółtka i kilka kropli soku z cytryny. Całość razem wymieszać, zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Następnie rozłożyć na tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut w temperaturze 175 st. Ostudzić.
Dwie szklanki mleka wlać do garnka, wsypać cukier i zagotować. Do pozostałego mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, żółtka i razem zmiksować, a następnie wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Ostudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Schłodzoną śmietankę ubić, a następnie przełożyć do niej budyń i razem zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i całość razem zmiksować.
Gotową masę wyłożyć na kruche podpieczone ciasto i włożyć do lodówki na około 10 minut. Następnie dowolnie udekorować migdałami, kandyzowaną skórką pomarańczową, suszoną żurawiną i wiórkami kokosowymi.
Smacznego.