Owsianka to coś dobrego, zdrowego i sycącego co można zjeść na pierwsze śniadanie - mniam :)
Przy owsiance mamy szerokie pole do popisu. Bo można dodać do niej wszystko, oczywiście mam tu na myśli same zdrowe dodatki, typu orzechy, słonecznik, migdały, pestki dyni, miód, świeże i suszone owoce. Z takimi dodatkami dostaniemy energię na dłuuuugi czas!
W sezonie truskawkowym nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać do owsianki, świeżych, pachnących i soczystych truskawek!
Taka pełnowartościowa owsianka pozytywnie wpływa na nasz organizm. Jest ona bowiem źródłem cennych witamin i składników mineralnych. Czytaj więcej
Takie śniadanie można by jeść codziennie, ale co dzień to z innymi dodatkami, aby nam się tak szybko nie znudziła ;)
Po takim śniadaniu każdy czuje się nasycony, pełny energii i jest oczywiście w świetnym nastroju! Sprawdzone :)
Niektórzy twierdzą, że taka owsianka jest nie tylko idealna na śniadanie, ale i na deser. Bo to coś słodkiego i zdrowego w jednym - pycha!
Smacznego!
Płatki owsiane przesypać do miseczki, zalać wrzącą wodą, przykryć talerzykiem i zostawić tak na noc. Na drugi dzień wymieszać i rozłożyć do 3 salaterek.
Truskawki opłukać, osuszyć i odszypułkować. Przełożyć na talerzyk i rozgnieść widelcem. Dodać cukier puder, razem dokładnie wymieszać i rozłożyć na płatkach owsianych.
Całe migdały pokroić w plasterki. Słonecznik zrumienić na suchej patelni na złoty kolor i ostudzić. Suszonego ananasa pokroić w mniejszą kostkę. Na truskawkowej masie rozłożyć migdały, słonecznik i suszonego ananasa. Udekorować listkami mięty i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.