Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie osaczyć z wody. Filet z indyka, mięso wieprzowe i wołowe ugotować w małej ilości wody. Następnie ostudzić i zmielić razem z bułką w maszynce do mielenia mięsa.
Do zmielonego mięsa dodać surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, ostrą paprykę w proszku, przyprawę gyros, majeranek, bazylię, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ręką. Gotową masę mięsną zrolować na stole. Obsypać ją dużą ilością bułki tartej, a następnie przełożyć do formy keksowej (11 na 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (formę można podłożyć do stołu, a roladę z mięsa zrolować do formy).
Na wierzchu pasztetu położyć cienkie plasterki masła. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 90 minut w temperaturze 160-170 °C.
Smacznego.