Wieprzowinę, filet z kurczaka, cebulę opłukać i pokroić w dużą kostkę. Marchew, pietruszkę obrać ze skórki, opłukać i pokroić w duże plasterki. Do garnka przełożyć wieprzowinę, filet z kurczaka, cebulę, marchew i pietruszkę. Wlać około 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na 15 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną na kawałki wątrobę wieprzową. Odcedzić i ostudzić. Zmielić 2 razy w maszynce do mielenia mięsa. W wywarze z mięsa i warzyw zamoczyć zwykłą bułkę i również zmielić w maszynce.
Do zmielonej masy dodać surowe jajka i pokrojoną w małą kostkę słoninę. Przyprawić: gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy keksowej. Wierzch pasztetu też posypać tartą bułką. Formę z masą mięsną włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze170-180 °C. Po upieczeniu ostudzić i dopiero kroić w plastry.
Smacznego.