Udka kurczaka opłukać, sparzyć gorącą wodą i osuszyć. W rondlu roztopić połowę oleju koksowego i zrumienić udka kurczaka. Łopatkę wieprzową i surowy boczek opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do rondla z kurczakiem i lekko zrumienić. Następnie mięso obsypać szczyptą kurkumy, pieprzu cayenne, słodkiej papryki, gałki muszkatołowej, czarnego pieprzu i soli. Całość razem wymieszać i dalej smażyć.
Łapki kurze oczyścić, opłukać i wrzucić do wrzącej wody w rondelku. Pogotować przez około 3 minut, a następnie ostrożnie wyciągnąć, opłukać i przełożyć do rondla z mięsem. Zalać wodą, dodać listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Całość zagotować i gotować na małym ogniu przez około 70 minut. Następnie zdjąć z ognia, dodać pieczywo, docisnąć do wywaru i zostawić do ostudzenia.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Pozostały olej kokosowy podgrzać w rondelku, przełożyć do niego cebulę i zeszklić. Wątróbkę indyczą oczyścić, opłukać, pokroić w paski i przełożyć do cebuli. Razem wymieszać i podsmażyć. Czosnek obrać z łusek, opłukać i każdy ząbek przekroić na połowę. Razem z Vegetą dodać pod koniec smażenia do wątróbki z cebulą i wymieszać.
Z ostudzonego rondla wyciągnąć kurze łapki, liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego, a całość zmielić dwa razy w maszynce od mielenia mięsa razem z ostudzoną cebulą z wątróbką.
Jajka ubić ze szczyptą soli i dodać do zmielonej masy mięsnej. Dodać zgniecioną w palcach natkę zielonej pietruszki, selera i majeranek. Całość razem wymieszać i masę przełożyć do długiej formy keksowej o wymiarach około 36 na 11 cm. Wierzch pasztetu posypać mieloną czarnuszką.
Formę z pasztetem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 70 minut w temperaturze 180 °C.
Ostudzić, wyjąć z formy, owinąć w folię aluminiową (można pasztet wcześniej przekroić na połowę) i schłodzić w lodówce.
Smacznego.