Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki. Dodać do nich sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do kurczaka i przełożyć na patelnie na gorący olej. Do kurczaka dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Wymieszać i razem smażyć. Por pokroić w kostkę, a następnie dodać do kurczaka i pieczarek. Wymieszać i jeszcze chwilę razem smażyć.
Do dużego rondla wlać olej (3 łyżki) i rozsmarować po całym rondlu. Następnie do rondla włożyć ziemniaki i zrumienionego kurczaka z pieczarkami. Całość dokładnie wymieszać. Na górę położyć liście laurowe. Garnek przykryć pokrywką. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 160-170 °C. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką obiadową lub z zimnym kefirem.
Smacznego.