Komentarze do przepisu:
Witam,upiekłem dziesiątki pizzy na blasze ale od kilku dni mam kamień szamotowy kupiony na allegro i zdążyłem upiec już 5 pizzy .Po prostu pizza na kamieniu wychodzi boska!!!.Niech się schowa ta pieczona na blasze.Wszystkim bardzo polecam .Można też piec chleb i bułki...
Pozdrawiam..
Mirek. [2013-02-24 16:52:24]
Ślicznie dziękuję za przemiły komentarz :) Cieszę się, że jest Pani zadowolona z naszych przepisów, że wszystko się udaje i że tak smakuje że domownicy domagają się jeszcze, jeszcze :) Super! Dziękuję że korzysta Pani z moich przepisów :) Gorąco pozdrawiam Panią i Pani domowników :)
Dorota [2012-10-15 13:33:03]
Droga Pani Doroto. Nie wiem czy powinnam Pani dziękować, czy raczej powinnam się na Panią zezłościć... a to dlatego, że ten przepis na pizzę jest c-u-d-o-w-n-y!!! - i niestety już regularnie co tydzień będę robić tę pizzę! Chodzi głównie o ciasto, które jest wręcz idealne, mało gdzie taką dobrą, perfekcyjną pizzę robią w pizzeriach.
Ogólnie bardzo dziękuje za wszystkie inne przepisy ciasta, (zrobiłam już chyba z 5 ciast z Pani przepisu, każde jest wyśmienite !) , jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam:)!
jabłecznikowa [2012-10-14 11:33:32]
Dzięki :)
Dorota [2012-06-21 09:09:25]
Dziękuję, dziękuję za pochwałę przepisu :) Cieszę się, że pizza smakowała. Gorąco pozdrawiam :)
Dorota [2012-03-15 12:22:31]
Łyżeczki ma być, a nie łyżki. Poprawię w składnikach, bo to miało być chyba 1/2 a nie 1-2 łyżeczki. Dzięki za zwrócenie uwagi, pozdrawiam :)
Dorota [2011-12-13 10:26:13]
Ooo dziękuję :) i cieszę się, że pizza Wam zasmakowała. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-22 08:11:35]
POLECAM TAKA PIZZE PRZEPIS JEST NAPRAWDE DOBRY Z JEDNYM SZCZEGOLEM..DO CIASTA DODAJE ODROBINE WODY GAZOWANEJ( WTEDY WODA DO DROZZY TO JAKIES POL SZKLANKI MOZE NAWET MNIEJ) DOSLOWNIE JEDNA TRZECIA SZKLANKI LUB TROCHE PONAD WTEDY JEST DUZO LEPSZA PUSZYSTRZA I BARDZIEJ CHRUPIACA...NIEPOLECAM OSOBISCIE DAWAC SODY CZY PROSZKOW BO TRUDNO WYMIERZYC PROPORCJE A TAKI PRZEPIS JEST SPRAWDZONY I JESZCZE JEDNA UWAGA DO DROZDZY NIE DODAWAJCIE SOLI JEDYNIE JEDNA LYZECZKE CUKRU I ODSTAWIC NA PARE MINUT DO WYROSNIECIA W LETNIEJ NIE GORACEJ WODZIE NAPRAWDE NIE DODAWJCIE TAM SOLI WTEDY NIE WYROSNA SOL DODAJCIE POPROSTU DO MAKI GDY DROZDZE BEDA JUZ WYROSNIETE...
MONIKA [2010-10-20 13:23:09]
UDAŁA SIĘ :) SUPER PRZEPIS GORĄCO POLECAM !!!!!!!!!!!!!!1
mAGDA łUKÓW [2010-09-17 14:21:35]
Hejka ;-)
Wg tego przepisu zrobiliśmy własnoręcznie naszą pierwszą pizzę w życiu i.........
REWELACJA !!!!
Polecamy ten przepis! Oczywiście do ciasta zamiast wody dodajemy mleko no i robimy sobie sos czosnkowy (majonez, mleko, czosnek i natka pietruszki).
Bardzo dziękujemy autorowi za ten przepis.
Pozdrawiamy wszystkich pizzomaniaków i smacznego życzymy.
Asia & Emek [2010-02-05 14:57:45]
Bardzo duży pozytyw za ciasto i sposób pieczenia. Naprawdę wyszła mi jak w pizzeri. A do tego jeszcze robię swój sos czosnkowy: mieszam majonez ze śmietaną 18% dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek mieszam. Dosypuję bazylię i oregano albo koperek mieszam. Odstawiam na pół godzinki. Pycha.
Ewelcia [2010-01-09 10:56:21]
pizza boska, ja dodaje do cista odrobine orenzady przez co ciasto po upieczeniu jest lekkie i smaczniejsze.
Konrad [2009-12-11 01:18:55]
pizza pychotka
nicola [2009-10-13 19:13:08]
Pizza wyszła za słona i ciasto kleiło się. Musze spróbować ją zmodyfikować tak jak tutaj radzicie. Zrobię jeszcze raz i dam znać jak wyszła.
Haneta [2009-10-04 15:40:35]
pizza fantastyczna! ciasto swietne, wlasnie o takie mi chodzilo, górę zrobiłam wg własnej inwencji i wszystkim smakowało, zniknęła w mig.
polecam gorąco!
marta [2009-02-07 20:40:53]
ciasto rewelacja !!!
Renata [2009-01-29 16:19:47]
dzięki ,pizza swietna właśnie wcinam
ania45 [2008-11-20 15:28:21]
pierwsza pizza jaką kiedykolwiek zrobiłam. A już byłam przekonana, że jestem całkowitym beztalenciem kulinarnym. A teraz mogę się popisac przed znajomymi Świetny przepis. Palce lizac.
Ania [2008-11-12 14:58:59]
poprostu wysmienita jak z dobrej pizzerii,super!!!!!!!!!!!
justyna [2008-11-10 21:28:43]
pizza ok ale zrobilem blad bo nie odparowalem pieczarek i papryki i przesto sie wszystko gotowalo a nie pieklo za drugim razem bylo ok
piotr [2008-09-21 11:59:33]
tak wszystko ok ale radze od parowac pieczarki i papryke bo woda sie zrobi i nie bedzie sie pieklo tylko dusilo tak pozatym jest super polecam ciasto
piotr [2008-09-13 17:26:10]
BARDZO ALE TO BARDZO SMACZNA !!!!
ania
Ania [2008-07-06 14:17:53]
Pizza palce lizać...wspaniała..od razu zróbcie dwie...polecam!
ninja1234 [2008-05-23 18:32:31]
Świeże drożdże.
Dorota [2008-05-21 20:08:45]
pszepraszam ale moge spytać jakie drorzdze świerze czy szuszone???
darek [2008-05-17 21:13:48]
udała sie swietnie, zastosowałam rozgrzaną blachę i wreszcie smacznie ciasto o odpowedniej grubosci, dziękuje, mąż sie zajadał i co ważne jest syta:)
marla [2007-12-02 15:59:55]
zapomniałam dodać, ze ja zamiast drozdzy zwykłych uzywam drozdzy instant - do kupienia prawie wszedzie i wsypuje 3/4 tej malutkiej paczuszki. ciasto robi sie w oka mgnieniu, no i mąkę oczywiście przesiewam przez sitko, aby nie było grudek.
kkkk [2007-10-06 20:51:59]
pycha...ja zrobilem ja dopiero raz ale bardzo mi smakowała musze wprowadzic troche poprawek w jej wykonanie i bedzie git...
tomek [2007-08-24 13:43:19]
polecam pizza bardzo dobra:)
tomek [2007-07-25 22:31:46]
rewelacja!!Nigdy dotad nie jadłam tak wysmienitej pizzy domowej roboty.Pieke ja w zwykłym piecu gazowym,na blaszce z wypozazenia,niczego nie odwracam a pizza i tak wychodzi doskonała!!!Gratulacje dla autora,podziekowania nie tylko ode mnie ale wszystkich moich znajomych,wsrod których przepis rozszedł sie błyskawicznie:-)))
Grazyna,Rybnik [2007-07-21 00:30:03]
Ja nawet w pizzerii tak dobrej nia jadłam. Pycha!!!!! Tylko zamiast wody do ciasta dodaje mleko.
kasia [2007-07-07 21:42:42]
A mi nie wyszla pizza:((( i nie wiem czemu ciasto byla zadkie i wogole taka jakas dziwna, nie wiem moze jestem kiepska kucharka, bo dziwie sie ze wszystkim wyszla tylko nie mi:((
ola [2007-07-07 20:39:17]
a ja, ponieważ nie mogłam przeniesc pizzy z takiej czarnej płyty, którą ma każdy piekarnik i na której robiłam pizze, na gorącą blachę, to włozyłam ta czarną płytę zimną i pizza wyszła na 6+. była cienka i wiotka:) tak jak w pizzerii, w ciągu tygodnia zrobiłam już 3, takze moge powiedziec, ze jest to najlepsza pizza domowej roboty jaką w zyciu jadłam:) dziękuje Panie Wojtku:)
kkkkk [2007-06-10 22:57:18]
Bardzo fajny przepis-genialny. Zawsze widziałam tylko zwykłe przepisy, ale tego to jeszcze nie widziałam. Moja mama uważa, że ta pizza to rewelka!
Karina27 [2007-06-01 20:56:53]
Ciasto supeerr , nogdy do tej pory co robiłam ciasta na pizze takiego moja rodzinka nie jadła POLECAM !!!!
Kasia [2007-05-24 16:40:39]
SWIETNY PRZEPIS zawsze nurtowało mnie pytanie jak zrobic zeby pizza smakowala podobnie jak z pizzeri. WYSZLA SUPER ;)
Młody [2007-04-14 18:31:33]
Odwróconą blachę dajemy na spód piekarnika. Piekarnik można nagrzać z obu stron. Najpierw wkładamy odwróconą blachę, potem nagrzewamy piekarnik. Pizzę (ciasto z dodatkami) rozkładamy na dowolnej blaszce np. w tortownicy i do rozgrzanego pieca wkładamy pizzę razem z blaszką. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-12 16:36:23]
ja mam pytanie tą blachę odwróconą dajemy na spód piekarnika ale grzejmey piekarnik z góry z dołu czy z obu stron i jeszcze jedno najpierw wkładamy blachę potme jak sie rozgrzeje to wkłądmay ciasto na gorącą blachę ale jak przekłądamy to ciasto ? w pizzeriach maja specjalne takie kije jak można to tak nazwać , jeśli przełoże rękoma to mi sie rozwali więc jak to zorbić ?
wwww [2007-04-08 15:03:11]
wyśmienita pizza!!! palce lizać....zjadłam całą...naprawdę polecam!!
carla [2007-03-21 13:21:30]
jak najbardziej polecam tę pizze bo z 1000 innych przepisów jest najlepsza , żona wczoraj robiła i własnie robi teraz znowu mmm pucha
jahu [2007-03-04 18:16:00]
pizza była przepyszna ale trohę więcej mąki
m [2007-03-04 17:11:34]
super przepis, wyszło pyszne do tej pory zrobiłam 10pizz, ale będe robic je częściej POLECAM
Marlena [2007-03-03 20:23:48]
Kurde flaszka - czemu to trzeba w piekarniku - zbankrutuje na gaz czy prąd przecież. Jutro albo w środe opatentuje robienie mini-pizzy na patelni - jak wyjdzie dam znac jak zrobić :DD P.S wiecie rozgrzac patelnie na gazie i na to buch ciasto ale takie nieduze bo nie wyjdzie i palnik grzeje od spodu i bedzie duzo taniej. Przykrywka na gore i zapiecze sie wszystko - jak zrobie napisze co wyszlo :)
Grzesiek [2007-02-26 19:07:15]
Fajnie że chociasz jest jedna fajna pizza
izabelka [2007-02-15 18:16:29]
Zrobilam te pizze wszyscy palce lizali. Polecam innym. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!
efka [2007-02-14 15:47:20]
rewelacja .... smaczna pizza a ciasto ... pyszka mniam!!! Polecam :D
kasiulka [2007-02-11 14:21:12]
świetny przepis na pycha ciasto! dzięki
fiona [2007-02-08 17:26:25]
bardzo dobra pizza i pycha ciasto, polecam
kasieczka [2007-02-03 21:26:39]
Jest super, robiłam już kilka razy i zawsze wychodzi wspaniale. Polecam smakoszą pizzy !!!
Radka [2007-01-29 23:11:44]
pizza wyśmienita, polecam wszystkim, ciasto poprostu rewelka
redcherry [2007-01-26 10:34:04]
Pizza jest świetna:) robiłam wiele pizzy i nigdy nie wychodzila taka jak chciałam zwykel problem byl z ciastem a tym razem.... mniam:) polecam:D
Justka [2007-01-15 21:49:40]
Ja preferuję pizzę na b. cienkim cieście, które składa się z 7g drożdży rozpuszczonych w 1 szklance ciepłej wody (ok. 45st. - ważne!), 2 szkl. mąki uniwersalnej i 1 szkl. mąki krupczatki oraz 1,5 łyżeczki soli. Wszystko dokładnie zagniatam. Jeśli ciasto się nie klei dolewam wody. Można dodać 2 łyżki oliwy. Formuję je w kulę i smaruję po wierzchu oliwą z oliwek. Ciasto musi wyrosnąć więc odstawiam je na min. 1,5 h w ciepłe miejsce. Po tym czasie można robić z niego pizzę. Ciasto jest super elastyczne, nie rozrywa się i można użyskać b. cienki placek.
Sos do pizzy robię z puszki pomidorów krojonych w kostkę Pudliszki, małego koncentratu pom. tej samej firmy, 2 łyż. oliwy z oliwek, 4 pokrojonych ząbków czosnku, 1 łyżki soli, 1 łyżki cukru, szczypty czarnego pieprzu, 2 łyżeczek suszonego organo. To wszystko trzeba zagotować w rondelku, a następnie dusić jeszcze ok. 20 min albo dłużej, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Taki sos można przechowywać w lodówce nawet do 5 dni.
POLECAM!
Ps. Pizzę na tak cienkim cieście piecze się w temp. 250st. przez dosłownie chwilkę tzn. aż ser żółty lekko zbrązowieje i porobią się na nim bąble :)
Kmila_len [2007-01-07 10:37:47]
Wychodzo mi pizza jak z pizzeri! tylko ze dodaje: 2 lyzeczki cukru i spora szczypte soli, 35 gramow drozdzy, tylko pol szklanki wody i 3 lyzki oliwy, wyszlo mi identycznie jak w pizzeri! az jestem w szoku :)
Anulka [2007-01-05 20:42:32]
picca wysmienita lecz i to słowo jest za skromne naprawde polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Katrin [2007-01-05 01:11:38]
UWAGA!!! ta PIZZA jest poprostu SUUUUUUUUPER! pierwszy raz robiłam i od razu wyszło POLECAM!!!!
wiolka [2006-11-16 18:43:11]
Jestem wybredny i szybko nudzę się jedzeniem,często szukam przepisów ,które by mnie zaspokoiły.Ten przepis jest wspaniały gdyż ciasto wychodzi,a składniki na pizze zależą od naszego smaku i ochoty.Można kombinować do woli...dałem 5 :D
Wybredny [2006-11-09 10:30:50]
tak tak!! znakomita!! kazdy chce zebym zdradzila przepis ale ja nikomu nie podaje :p bo po co wszyscy mają potrafic cos tak pysznego :) ja dodaje jeszcze ugotowanego ziemniaka jak, tak jak ktos tutaj radzil!! thank you tkank you!!!
taenia [2006-11-06 22:41:51]
PRZEPIS GODNY POLECENIA
aguskak [2006-10-07 18:57:32]
Najważniejsze jest ciasto, trzeba je porządnie wyrobić, ale nie dawać za dużo mąki, bo będzie twarde. Ja czekam max 15 min. żeby wyrosło i wtedy piekę. Składniki to najmniejszy problem, zazwyczaj wszystko co jest w lodówce i nadaje się do pizzy. A ser ja daję na wierzch, bo wtedy uzyskuje chrupiącą skorupkę.
Mój ulubiony sos do pizzy to czosnkowy, robię go z gęstej kwaśnej śmietany, daję 4 ząbki zmiażdżonego czosnku, ostrej papryczki chili w proszku, soli, pieprzu i cukru. Pycha!!!!
Iwona [2006-08-27 19:06:31]
Co zrobić, aby ciasto od pizzy nie rozdizerało się ?
W pizzerii potrafią rozciągnąć ciasto bardzo mocno (ciasto jest bardzo cienkie) a pomimo tego nie rozdziera się. A u mnie pęka nawet 4 mm grubości. ??????????????????????????????????
Daniel [2006-08-02 11:38:03]
SUUUUUPER!!! DO TEJ PORY MYŚLAŁAM ŻE MAM W KUCHNI DWIE LEWE RĘCE, A TU TAKA NIESPODZIANKA:-) WYSZŁO NAPRAWDĘ WSPANIALE!!! TEN POMYSŁ Z BLACHĄ DO GÓRY NOGAMI TO REWELACJA! POZDRAWIAM I DZIĘKI ZA PRZEPIS:-))))
DD [2006-07-20 23:12:21]
juz ja chyba kilkadziesiat razy robilem:] PYSZUNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
henry [2006-04-29 16:20:35]
super wychodzi lux .. mniam niam
monia [2006-03-27 18:59:05]
cześć Wojtku świetny przepis często piekę pizzę Wojtka i wszystkim smakuje polecam wszystkim ten przepis
ania320 [2006-03-15 08:25:04]
ja zamiast wody dodaje mleko,ale jest smaczna i tak
Maja [2006-03-08 12:20:32]
swietna
jest ale i tak mi nie wyszla taka jak w pizzeri
mniam [2005-12-10 16:35:02]
Pizza dobra, ale ja ją trochę udoskonaliłem i była mniam :-) Od razu zrobiłem ciasto mnożąc ilość składników x2. Do sosu dodałem wszystkiego po trochu z ww składników (szczegulnie dużo chili) i jeszcze coś - czosnek w granulacie. Smak sosu się zmienił - był wyśmienity. A co do pieczenia na odwróconej blasze to nie radzę tak jak w przepisie bo 2x mi się od spodu zwęgliła :-( Ale za trzecim razem była cool. Radzę nie stawiać blachy na samym dole piekarnika. Ja za 3x postawiłem na najniższej "półeczce", a pizze włożyłem na naoliwionym spodzie od tortownicy. Pieczrki i cebulę radzę przed nałożeniem na pizze przesmażrzyć na maśle, zalać wodą, dusić kilka minut i odcedzić. Zapobiegnie to efektowi "utopienia", a pizza będzie smaczniejsza. Ciasto lepiej podzielić na dwie pizze o grubości ciasta ok. 7mm. Co do oliwek to odradzam nadziewane (w środku się nie dopiekają i są obrzydliwe bo słona zalewa, w której były tam zalega) Koniecznie obpółplasterkować salami (można jeszcze dorzucić szynkę). Całość polać sosem !!!
Eksterminator [2005-11-26 22:02:12]
DODAJCIE SALAMI OLIWKI BE! TROSZKĘ KURCZAKA I SZPARAGI WTEDY BĘDZIE JUŻ NA PEWNO OK.
SYLA [2005-11-17 19:11:49]
Wydrukowałem przepis i z zapartym tchem, wraz z przyjacielem, zrobiłem swoją pierwszą pizzę w życiu :D Ciasto trochę nam nie wyszło, na górę położyliśmy inne składniki ale efekt końcowy był bardzo... smaczny :-) Polecam serdecznie ten przepis i jednocześnie za niego dziękuję. Pozdrawiam!
tomilipin [2005-09-13 22:05:46]
hehe...dobra pizza...a roboty jest troszke, ja zawsze robie skladniki x2 i mam ciasto gotowe na nastepny raz :)) >> polecam przepis jest OK
Pawel [2005-08-31 22:24:43]
Strasznie dużo jest z nią roboty ale jest pyszna polecam...
Misiek [2005-08-31 11:17:34]
Pizza wyszła suuper! Naprawdę polecam , aczkolwiek nie trzeba ściśle trzymać się przepisu , ja np. dodałam dużo więcej drożdży oraz do mąki pszennej, kukurydzianą , dzięki temu ciasto urosło bardzo puszyste.
Pozdrawiam!
Agnieszka [2005-08-02 11:15:16]
bardzo dobra ,polecam wszystkim!
aga [2005-07-28 11:56:03]
Wiecie co ...!Udało się.To jakiś cud.Dzięki Wojtek za wspaniały przepis!
Maja [2005-07-04 12:19:21]
mam nadzieję,że tym razem się uda
maja [2005-07-01 13:41:20]
Przepis super - ale na kamieniu do pieczenia pizzy smak kilka razy lepszy. Niedawno znalazłem taki kamień jak proponujesz. Polecam. www.pizza-stone.xzx.pl
Wojtas [2005-06-30 02:45:12]
jakaś lewa ta pizza taka sobie :/
magda [2005-06-22 15:32:56]
polecam, pizza wysmienita
jola [2005-06-20 01:13:37]
Pizza była fantastyczna polecam!!!
Smakosz
Mirosław [2005-06-13 20:17:27]
pizza jest wyśmienita. bardzo smaczna i pyszna polecam
klasia [2005-06-05 11:06:39]
Wczoraj ja robilam.Jest pyszna!.Zmienilam jedynie farsz.Pieklam ja w piekarniku elektrycznym 250stopni i jakies 40 minut zeby byla chrupiaca.12 minut to stanowczo za malo!!!Polecam!
Agatka [2005-05-16 14:52:31]
rzeczywiscie ta pizza jest wspaniala i smakuje wybornie
benia [2005-03-04 00:31:34]
Pizza bedzie wyśmienita jak zamiast łyzeczki soli dodacie cukier a zamiast szczypty cukru dodacie szczyptę soli
malgorzata [2005-02-23 18:55:12]
Dzięki za wspaniały przepis-pozdrawiam.
Rysia [2005-02-15 22:29:57]
dzięki za przepis.ciasto wyśmienite.pozdrowienia.
Ania [2005-02-15 15:59:52]
Dzięki za przepis.Spróbuje........
Sergi [2005-02-03 18:15:58]
przed wyrobieniem ciasta zawsze dodaje do niego jednego ugotowanego ziemniaka przepuszczonego przez praskę (efekt - ciasto jak z prawdziwej pizzeri)
plaster [2005-01-27 18:37:45]
dobre.polecam.
dona [2005-01-27 12:45:27]
ten sposób pieczenia jest dobry ale niezbyt wygodny.natomiast pizza jest naprawdę smaczna.
iga [2005-01-27 12:44:04]