Przepisy Extra

Rolada z jajkiem

Składniki:

4 plastry mięsa wołowego
4 plastry żółtego sera
4 jajka (ugotowane na twardo)
Wegeta
pieprz
sól

Sposób wykonania:

Mięso rozbić na cienkie plastry, oprószyć Wegetą i pieprzem. Na płacie mięsa położyć plasterek żółtego sera i obrane ze skorupki jajko. Zawinąć roladę i owiązać nitką.

Rolady obtoczyć w mące. Obsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do rondla, podlać dwoma szklankami wody. Dusić pod przykryciem około 1 godziny.

Rolady wyjąć z rondla. Do sosu dodać około ½ litra wody i 3-4 łyżek mąki wymieszanej z małą ilością wody. Zagotować i doprawić do smaku.

Przed podaniem z rolad zdjąć nici.

Rolady polać sosem i podawać z ziemniakami i różnymi dodatkami, np ogórkami i czerwonymi buraczkami.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
8 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Zdjęcie potrawy Pawi ogon
Komentarze do przepisu:
Wczoraj zrobilam rolady,co prawda z miesa drobiowego ale wyszla wspaniala:) Dziekuje za przepis,bede czesto robila te rolady sa smaczne.Polecam szczerze:)
moni83 [2009-04-17 10:39:18]
super wygląda przekrojona ze skosa na pół
bozena [2009-02-08 18:15:34]
Tak, oczywiście można.
Dorota [2007-03-04 02:05:43]
czy moge uzyc miesa wolowego z ktorego robi sie steki?
monika [2007-02-28 17:47:53]
ja robie to z mielonego -pychotka.
misia [2004-11-25 17:37:10]
To sę tzw. "kukułcze gniazda". Przed owinięciem posupuję go jeszcze pietruszkę i dodaję plastek szynki.
Sylwia [2004-09-18 12:02:37]
Chodzi tu o mięso wołowe na rolady.
Dorota [2004-07-03 08:23:38]
Ale jakiego mięska???
Dorotka [2004-06-22 20:53:27]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.