To prosta, szybka i przepyszna w smaku surówka z kapusty, marchewki, cebuli i przepysznego sosu :) Ale warto wiedzieć, że najsmaczniejsza jest dopiero wtedy, jak się dobrze przegryzie...
Suróweczka ta ma ładne kolory i pięknie prezentuje się na stole - zachęca wręcz do skosztowania :) Czytaj więcej
Sałatka coleslaw to idealny dodatek do każdego drugiego dania. Do zwykłych i niedzielnych obiadków, ale też na Świątecznym stole wygląda bardzo okazale i smakuje wprost wyśmienicie!
Smacznego :)
Białą kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Marchewkę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do miski przełożyć białą kapustę, marchewkę, cebulę i razem wymieszać.
Do miseczki przełożyć majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, ocet jabłkowy, szczyptę soli, pieprzu, cukru pudru do smaku oraz rozgniecioną w palcach natkę zielonej pietruszki. Razem rozmieszać i powstały sos przelać do kapusty z dodatkami. Całość dokładnie jeszcze raz wymieszać i odstawić do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem na stół sałatkę ponownie wymieszać, przełożyć do miski i udekorować zieloną pietruszką.
Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.
Smacznego.