Średniej wielkości tortownicę o średnicy 24-25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej herbatniki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie rozmieszać. Do miski przełożyć zmielony ser, wsypać cukier i zmiksować mikserem. Jagody obrać, opłukać, osuszyć i przełożyć do miski z serem. Całość razem zmiksować blenderem. Wlać letnią żelatynę i ponownie całość zmiksować mikserem. Na koniec dodać kilka kropel soku z cytryny i razem wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć wyłożyć ją na herbatniki i włożyć na około 40 minut do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie rozmieszać. Schłodzoną śmietankę ubić. Wsypać cukier, cukier waniliowy i razem zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i całość ponownie zmiksować. Gotowy śmietankowy puszek wyłożyć na fioletową masę, a na niej rozsypać jagody (wcześniej przebrane, opłukanie i osuszone). Całość włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
Smacznego.