Do miski przesiać mąkę pszenną pełnoziarnistą i proszek do pieczenia. Dodać cukier, kakao do ciast, masło, żółtka i szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce, a następnie rozłożyć w dużej tortownicy o średnicy 25-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 180 °C.
Twaróg przełożyć do miski, wlać mleko i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń waniliowy w proszku i razem zmiksować. Masło przełożyć na patelnię, roztopić i lekko ostudzić. Wlać do masy serowej i zmiksować. Białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli, przełożyć do masy serowej i całość delikatnie razem wymieszać. Gotową masę serową przełożyć na podpieczone kakaowe ciasto.
Na wierzchu sernika ułożyć maliny. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić. Przed podaniem na stół sernik posypać cukrem pudrem.
Smacznego.