Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę żytnią, proszek do pieczenia, szczyptę soli i kurkumy. Dodać miękkie masło, żółtka i cukier. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. Tradycyjną prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć kruche ciasto i nakłuć widelcem. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 175 °C.
Do miski przełożyć twaróg, jogurt naturalny, cukier, cukier waniliowy i całość zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać sok z cytryny, białka, jajka, mąkę ziemniaczaną i całość razem zmiksować.
Na podpieczone kruche ciasto wyłożyć około 1/3 część masy serowej (wylać na ciasto około 6 chochelek i wyrównać delikatnie łyżką). Do kolejnej 1/3 części masy serowej dodać kakao do ciast, zmiksować i wylać na białą masę serową i wyrównać delikatnie łyżką. Na koniec delikatnie rozłożyć pozostała białą masę serową, a na niej rozłożyć maliny.
Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 60 minut w temperaturze 180 st C. Na gorące ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach czekoladę mleczną, rozsypać wiórki kokosowe i całość odstawić do ostudzenia.
Smacznego.