Do miski przesypać mąkę pszenną. Dodać żółtka, margarynę, olej, rum, cukier, proszek do pieczenia i kakao do ciast. Wszystko razem posiekać nożem, wyrobić kruche ciasto i włożyć do lodówki na około 2 godziny.
Białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli. Dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie wlać śmietanę, wsypać budyń śmietankowy w proszku i wymieszać łyżką.
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o dużych oczkach połowę kruchego kakaowego ciasta. Na niego wylać masę bez twarogu i na górę zetrzeć pozostałą część kruchego kakaowego ciasta. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 °C.
Uwaga! Po upieczeniu należy zostawić ciasto w piekarniku przez 2 godziny, i przez ten czas nie wolno otwierać piekarnika.
Smacznego.