Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek. Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Podawać jako surówkę do drugiego dania bądź też jako sałatkę do kiełbaski z grilla.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.