Przepisy Extra

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

To zwykła surówka z kapusty o pięknym purpurowym kolorze. Do tego jest tania i błyskawiczna do przygotowania.

Do jej wykonania potrzeba nam zaledwie kilka składników: kapustę, cebulę - to jedyne dwa główne składniki, jeszcze tylko majonez - składnik sklejający ;) i przyprawy: sól i pieprz; orzeźwiający i poprawiający kolor kapusty - sok z cytryny oraz regulujący trawienie -majeranek :)

Zachęcam do spróbowania i życzę smacznego :)

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Składniki:

30 dag czerwonej kapusty (waga po obraniu)
sól (himalajska)
3 dag cebuli (waga po obraniu)
1 ½ łyżki majonezu
sok z cytryny
majeranek
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Czerwoną kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Przełożyć do miski, posypać szczyptą soli, wymieszać i odstawić na około 15 minut.

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do czerwonej kapusty dodać cebulę, majonez, kilka kropli soku z cytryny oraz szczyptę rozgniecionego w palcach majeranku i czarnego pieprzu.

Całość razem wymieszać i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziekuje za przepisy napewno z nich bede korzystam
Krystyna Skrzypek [2017-05-06 09:56:19]
Dziękuję bardzo :) Suróweczki z kiszonej kapusty są, i jeszcze będą - proszę nas śledzić ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2017-04-21 23:37:52]
Kochani super surówki ale proszę o przepis surówki z kapusty kiszonej , Dziękuję i życzę smacznego.
myszka [2017-02-19 20:42:59]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.