To zwykła surówka z kapusty o pięknym purpurowym kolorze. Do tego jest tania i błyskawiczna do przygotowania.
Do jej wykonania potrzeba nam zaledwie kilka składników: kapustę, cebulę - to jedyne dwa główne składniki, jeszcze tylko majonez - składnik sklejający ;) i przyprawy: sól i pieprz; orzeźwiający i poprawiający kolor kapusty - sok z cytryny oraz regulujący trawienie -majeranek :)
Zachęcam do spróbowania i życzę smacznego :)
Czerwoną kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Przełożyć do miski, posypać szczyptą soli, wymieszać i odstawić na około 15 minut.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do czerwonej kapusty dodać cebulę, majonez, kilka kropli soku z cytryny oraz szczyptę rozgniecionego w palcach majeranku i czarnego pieprzu.
Całość razem wymieszać i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje.
Smacznego.