Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć czerwoną paprykę, por i jabłko. Całość skropić kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać olej, szczyptę czosnku niedźwiedziego, ostrej i słodkiej papryki w proszku. Przyprawić do smaku solą prowansalską i pieprzem. Całość razem wymieszać i odstawić na około 30 minut.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.