Przepisy Extra

Surówka z czerwonej papryki

Składniki:

30 dag czerwonej papryki
5 dag pora
5 dag jabłka (waga po obraniu)
sok z cytryny
1 ½ łyżki oleju
ostra papryka w proszku
słodka papryka w proszku
sól prowansalska
pieprz

Sposób wykonania:

Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć czerwoną paprykę, por i jabłko. Całość skropić kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać olej, szczyptę czosnku niedźwiedziego, ostrej i słodkiej papryki w proszku. Przyprawić do smaku solą prowansalską i pieprzem. Całość razem wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.