Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie razem wymieszać i wylać do prostokątnej formy (25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 minut w temperaturze 180 °C.
Przegotowaną zimną wodę wymieszać z kilkoma kroplami aromatu cytrynowego i gotowym ponczem nasączyć ostudzony biszkopt.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i razem zmiksować. Na koniec wlać ostudzoną żelatynę i ponownie razem zmiksować. Gotową masę śmietankową wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Galaretkę truskawkową rozpuść w 500 ml gorącej wody, wymieszać i odstawić do stężenia. Pomarańczę obrać ze skórki, podzielić na cząstki, pokroić w plasterki i rozłożyć na śmietanie. Mocno tężejącą galaretkę wymieszać łyżką (powstaną takie kryształki) i wykładać na ciasto. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.