Komentarze do przepisu:
Krem zawsze zrobi się rzadki, jeśli będzie za długo ucierany. Ucieramy tylko do momentu, kiedy masa się połączy. A jeśli dodamy za dużo wódki czy spirytusu, to też jest większa szansa na rzadki krem.
Dorota [2010-09-13 11:55:08]
Piekłam dwa razy już ten torcik raz z racji urodzin męża parę dni temu a wczoraj drugi raz... ciągle nie rozumie, dlaczego krem robi się rzadki :( czy ilość np w moim wypadku spirytusu może mieć na to wpływ?
Ladybird76 [2010-03-09 12:48:43]
Niestety krem tak jak u Basi nie chce się zsiąść :(( po nałożeniu na biszkopty niestety wszystko się pięknie rozjechało... w smaku pyszne ale na szczęście przygotowałam dwa inne ciasta na imprezę urodzinową!!!
Ladybird76 [2010-02-27 10:47:11]
Dwie puszki mleka to zdecydowanie za dużo. Ja bardzo lubię słodkie ciasta lecz ten krem wyszedł zdecydowanie za słodki. Wszyscy na przyjęciu urodzinowym córki tak twierdzili, nawet dzieci. W smaku ok, ale za słodki.
Aneczka [2009-09-07 15:50:52]
A mnie krem nie chce sie zsiasc , jest rzadki. Dlaczego? Wszystko zrobilam , jak w przepisie.
Basia [2009-03-13 12:50:16]
zrobiłam ciacho było bardzo słodkie
honia [2008-12-26 23:08:54]
super!!!!!!!!! zrobiłam, wyszła pychotka. dzięki za super pomysłowe kulinaria
kejti [2008-07-19 11:55:52]
Można spróbować zrobić ten krem z 2 budyniami. Ja robiłam tak jak w przepisie z 1 budyniem i krem był gęsty jak należy, tzn. nie rozlewał się i nie zjeżdżał z tortu. Należy zwrócić tutaj uwagę na mleko w puszce, które powinno gotować się całe 3 godziny i przez cały czas gotowania powinno być zakryte wodą - wtedy wyjdzie nam gęste. I w ogóle całego kremu nie można za długo miksować, bo wtedy robi się rzadki. Pozdrawiam ;)
Dorota [2008-03-30 00:21:09]
Zrobilam dokladnie wg. przepisu - niestety z jednego budyniu i wyszedl mi krem w plynie. Nastepnym razem uzyje 2 budynie i dodam toche maki ziemniaczanej zeby budyn byl gesciejszy (Dorota myslisz ze to dobry pomysl?). Chociaz krem za zadki, to jednak w smaku swietny. U mnie nic sie nie zmarnowalo, moj maz zjadl wszystko (oczywiscie z moja pomoca).
Baska z Kanady [2008-03-27 20:44:50]
Jeżeli chodzi o biszkopt, ja polecam najpierw ubić żółktka z cukrem , później dodać maki i na końcu pianę z białek lekko mieszając. Będzie biszkopt lepszy i bardzo puszysty.
Anna [2008-02-21 12:34:29]
Budyń do kremu gotujemy w połowie mleka, a więc na 1/2 litra mleka 2 budynie. Kajmak w puszce powinien być gęsty i smarować się jak masło. po ostudzeniu kajmaku i budyniu tu nic nie powinno byc rzadkiego. Jedynie to może być za słodkie, ale to można trochę uregulować większą ilością masło i budyniem bez cukru.
Anna [2008-02-21 12:32:23]
Podejrzewam, że krem wyszedł za rzadki dlatego że był zbyt długo miksowany. Ja robiłam ten tort osobiście i krem wyszedł w sam raz, nic mi się nie rozjeżdżało, co widać na zdjęciu. Dodam jeszcze, że ten tort bardzo ładnie się kroiło. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-10-15 20:01:39]
Ten przepis jest źle podany ktoś kto go wymyślił kompletnie nie zna sie na pieczeniu. To jest przepis na krem z ciatem, a nie ciasto z kremem. Krem wyszedł tak rzadki, że poszczególne części się rozjeżdżały, a wzięłam 2 budynie na tą ilość mleka bo stwierdziłam, że bedzie rzadki i sie nie pomyliłam. Tylko dziwie się że ktoś kto podał przepis ma na obrazku tak fajnie wyglądajacy tort a nie papke. Poza tym kremu jest stanowczo za dużo ! ! ! Chyba trzeba zrobić kremu połowe mniej i dodać żelatynę. Na pewno dodać żelatynę ! ! ! Zrobie tak nastepnym razem bo w smaku jest dobry.
lila1989 [2007-10-14 19:27:13]
Nie polecam kremu ,nie związał się choć próby były dwukrotne ,ale jeśli ktoś ma przepis na podobny krem to bardzo prosze.
dorota [2007-08-05 20:36:12]
Tort super,wystarczy ,że dodatkiem jest mocna czarna kawa.Niebo w g.......bie.
Jagodzianka [2007-06-22 16:35:27]
masa budyniowa będzie gęstsza jeśli na tą samą ilość mleka zamiast jednego damy dwa budynie wypróbowane!!!
Gosia [2007-05-10 13:45:07]
wystarczy dac odrobine wiecej maki i bedzie ok, tak mysle. bo tak robie zawsze jak robie jakies kremy budyniowe :)
ela29 [2007-04-24 20:22:59]
Ze swioch obserwacji zauważyłam , że krem budyniowy robi się rzadki gdy miksujemy go mikserem, musi być ucierany wtedy jest jak należy
Ka Ko [2007-04-20 14:45:26]
Troszeczkę ten tort jest słodki, ale co to byłby za tort gdyby nie był słodki ;) Ale ogólnie mogę powiedzieć, że jest bardzo dobry i ciekawy w smaku. Polecam włożyć go do lodówki na 24 godziny. Muszę powiedzieć, że ten tort bardzo dobrze się kroi. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-04-10 14:43:00]
mnie tez wyszło zbyt rzadkie ...w smaku super ale trzymać się kupy nie chciało tak więc przykro mi ale nie polecam (wstawiłam krem do lodówki i tylko troszkę pomogło ... ale i tak rzadki był )
Gosia [2007-04-09 20:30:34]
To ma być budyń na 1/2 litra mleka (np. Winiary)
Dorota [2007-04-07 21:52:04]
To może za długo ten krem był miksowany. Jak masa jest rzadka, to należy ją włożyć na kilka minut do lodówki. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-07 21:37:41]
Mnie też masa wyszła za rzadka, chociaż dodałam 2 kostki masła. Daję ocenę 1.
Zofia [2007-04-07 09:36:14]
Mi ten krem wyszedl chyba za zadki choc robilam wedlug przepisu takze daje ocene 1.
Iwona [2007-04-06 18:51:44]
Budyń na jaką ilość mleka?
Basia [2007-04-05 19:18:05]
Już przed świetami nie zdążę, ale wyprubuje po świętach, bo moze być ciekawy. Mam tylko pytanko, nie jest za słodki?
renifer [2007-04-05 16:31:57]