Cytryny sparzyć wrzątkiem, osuszyć i otrzeć skórkę. Margarynę utrzeć na puszystą masę. Powoli ucierając dodawać cukier, cukier waniliowy, skórkę z cytryn i jajka. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą część piec osobno w wyłożonej pergaminem dużej tortownicy. Piec 15-25 minut w temperaturze 175 °C. Upieczone krążki ostudzić.
Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do rondelka i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać margarynę i wymieszać. Masą czekoladową posmarować krążki ciasta.
Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok, zagotować i rozpuścić w nim żelatynę, wymieszać z cukrem. Śmietanę ubić, wymieszać z galaretką i podzielić na 3 części. Przełożyć krążki ciasta.
Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i śmietan-fix. Udekorować boki i wierzch tortu. Na koniec poukładać na torcie plasterki brzoskwiń.
Smacznego.