Mielone mięso przełożyć do miski. Cebulę, obrać i razem z porem pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do miski z mięsem dodać cebulę, por, czosnek, surowe jajka i szczyptę majeranku. Przyprawić solą (mało) i pieprzem do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i podzielić na trzy części.
Długą prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Boczek pokroić w około 5 mm plastry.
Na dno formy rozłożyć jedną część mielonego mięsa, na nim ułożyć obok siebie plasterki boczku, potem znowu druga warstwa mielonego mięsa, na nim plasterki boczku i na górę trzecia warstwa mielonego mięsa. Wierzch pieczeni posypać majerankiem i bułką tartą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 70 minut w temperaturze 180 °C. Kroić po ostudzeniu.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.