Prosty przepis na pyszne i aromatyczne mięso wołowe.
Jest one bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, wymaga jedynie długiego gotowania jak na wołowe mięsko przystało ;)
Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilka składników, a efekt jest świetny.
To też fajny pomysł na wołowe mięso. Nie tradycyjne rolady, bitki, gulasz, lecz takie proste mięsko w aromatycznym i bardzo zdrowym czosnku.
Wołowinę opłukać, osuszyć i pokroić na cienkie plastry. Następnie mięso oprószyć szczyptą słodkiej papryki w proszku, soli, czarnego pieprzu i zrumienić z każdej strony na oleju.
Następnie zalać wodą, dodać listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, ziarenka jałowca i razem zagotować. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 60 minut i zdjąć z ognia.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kosteczkę. Na koniec wraz ze szczyptą tymianku dodać do wołowiny. Całość razem wymieszać i podawać na gorąco, np. z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią.
Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.