Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do rondelka przełożyć smalec, rozgrzać, dodać cebulę i zeszklić. Grzyby leśne oczyścić, opłukać i pokroić. Przełożyć do cebuli, dodać szczyptę soli, czarnego pieprzu, wymieszać i razem smażyć na małym ogniu przez około 10 minut.
Liście jarmużu zamoczyć w wodzie, a następnie dokładnie opłukać i osuszyć. Porwać na kawałki, a twarde ogonki odrzucić. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Dodać jarmuż i smażyć na małym ogniu przez około 7 minut, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypalił. Na koniec przełożyć grzybki z cebulą, razem wymieszać i dusić jeszcze przez około 3 minuty.
Dodać szczyptę rozgniecionego w palcach majeranku. Przyprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku. Wymieszać i podawać na ciepło jako dodatek obiadowy.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.