Przepisy Extra

Jarmuż ze słonecznikiem

Składniki:

30 dag jarmużu (około 12 liści)
1 łyżka oleju (np. kokosowego)
10 dag słonecznika
koperek (suszony)
majeranek
sól
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Jarmuż opłukać, osuszyć i potargać na kawałki, a twarde łodyżki usunąć. Na patelnię przełożyć olej, rozgrzać, a następnie dodać jarmuż i smażyć na małym ogniu, pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.

Na drugiej - suchej patelni - zrumienić słonecznik. A gdy jarmuż będzie już miękki przesypać do niego słonecznik. Dodać szczyptę suszonego koperku, rozgniecionego w palcach majeranku oraz soli i pieprzu do smaku. Całość razem wymieszać i podawać do drugiego dania.

Podane składniki wystarczą na około 2-3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.