Słonecznik zrumienić na suchej patelni i ostudzić. Seler naciowy opłukać i pokroić w plasterki. Suszone pomidory wyciągnąć z zalewy i pokroić.
Do miski przełożyć opłukane i osuszone listki świeżego szpinaku, roszponki i mix sałat. Następnie przełożyć seler naciowy, słonecznik, kukurydzę i suszone pomidory. Całość polać olejem, skropić sokiem z cytryny, posypać szczyptą soli i czarnego pieprzu. Wymieszać delikatnie dwoma długimi łyżkami, odstawić na około 10 minut, po czym ponownie wymieszać i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.